Friday, 2 September 2011

Vanuit je hart! Een en al liefde!"A loving heart is the beginning of all knowledge - Thomas Carlyle"


Het is lastig om in sommige situaties niet gefrustreerd te raken, woedend, verdrietig, bang of ge├»rriteerd. Sommige situaties vergen veel moed en puurheid van je. Erg lastig maar zeker een punt voor ons om hieraan te werken. 

Het gebeurd je vaak genoeg, iemand die voordringt in de ellenlange rij bij de supermarkt, bloed irritant eigenlijk. Of misschien een auto die je expres te snel afsnijdt niet alleen om boos om te worden maar ook nog eens super gevaarlijk. Misschien wel een ruzie in de familie of met je partner, een ruzie waarbij ze het bloed onder je nagels vandaan halen. Dit zijn allemaal situaties waarbij gevoelens en emoties komen kijken die er eigenlijk niet toe doen. Nog erger ze verergeren vaak je manier van denken en je kijk op het leven. Je kunt gemakkelijk de ander de schuld geven, maar je kunt het ook gewoon bij jezelf laten. Want algemeen bekend is natuurlijk dat alle eerste stappen beginnen bij jezelf. Zoek je het geluk in je werk of in je relatie? Niet nodig daar ga je het namelijk niet vinden. De enige die jou gelukkig kan maken ben jij zelf. Je kunt een ander daar niet de schuld van geven. 


Een bekende techniek die de meerderheid in Nederland gebruikt is het tellen tot 10, Als je kwaad bent en je telt even tot 10 dan koel je in ieder geval al wat af. Nog beter is natuurlijk te kijken vanuit liefde. Makkelijker gezegd dan gedaan! Als je dus in die supermarkt bent en iemand dringt voor of loopt expres met de winkelwagen over je voet of wat dan ook dan kun je kiezen uit twee dingen: Je kunt meegaan in zijn of haar energie of je kunt er voor kiezen te reageren vanuit liefde. Vanuit liefde denken is eigenlijk je pure ik, je pure staat van zijn. Je bent op deze aarde gekomen in een pure staat van liefde en niet meer of minder. Door alles om je heen, de mensen om je heen, de normen en waarden van de maatschappij, de dingen die gebeuren in je leven en alles wat ook maar invloed kan hebben op je staat van zijn heeft er voor gezorgd dat je staat van zijn vertroebeld is en niet meer bestaat uit je pure echt ik: een en al liefde!


Hoe fijn zou het zijn voor de mens om af en toe terug te keren naar hun natuurlijke ik, de echte oer-ik en wie je daadwerkelijk bent. Als je denkt aan degene waarvan jij denkt dat ze jou bepaalde gevoelens zoals angst, woede, irritatie etc. geven en naar hun kijkt met compassie, over hun denkt vanuit liefde en dus eigenlijk tegen jezelf zeggen: Waar maak ik mij druk om? Ieder mens maakt fouten, heeft zijn/haar dag af en toe niet en ik hoop dat ook zij terug kunnen keren naar hun originele staat van zijn en dus pure liefde die hen verbindt met dit leven, dan reageer je vanuit liefde! Als je jouw pure liefdesenergie naar hun overbrengt dan zorgt dat ervoor dat de hele wereld uiteindelijk zo over elkaar denkt en iedereen met elkaar verbindt vanuit liefde. Ze zeggen vaak dat als jij 2 mensen liefde stuurt, zij ook weer 2 mensen liefde sturen en zij ook weer 2 mensen liefde stuurt dat dat ervoor zorgt dat alles in contact staat met elkaar.

Wat ook een belangrijke factor is, is dat je zachter wordt voor jezelf en voor de ander. Als jij naar jezelf kijkt vanuit een liefdevolle positie dan ziet de wereld jou ook op deze manier. Als jij kijkt vanuit een onzekere of bange of wat voor positie dan ook naar jezelf dan doet de wereld dan ook. Dus het is belangrijk die compassie, die staat van zijn te delen met iedereen om je heen maar ook met jezelf. Op deze manier kun jij ervoor zorgen dat de schakel begint bij jou!

 


Lieve groet, 

Asha

1 comment: