Saturday, 3 September 2011

Zomerse Tapas: Rohima's bruschetta's en aubergine torentjes

Wat mogen we nog van een heerlijk zomers weekend genieten dit weekend! We krijgen nog even wat zonne energie om deze aankomende winter door te komen die ongetwijfeld erg koud zal gaan worden. Maar met deze tapas haal je de zomer in huis! Samen met mijn zusje hebben we gisteren avond lekkere hapjes gemaakt, stokbrood met dipjes en ook bruschetta's en aubergine torentjes. Wat heb je nodig?


Rohima's bruschetta's

- stokbrood gesneden
- olijfolie
- tomaten in kleine stukjes gesneden
- peper en zout
- knoflookteentjes gepeld
- 1 takje peterselie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de stokbroodjes met lekkere olijfolie en doe deze ongeveer 5 minuten in de verwarmde oven. Snijd intussen de tomaatjes in kleine stukjes mix dit samen met olijfolie, zout en lekker veel peper. Snijd het peterselie takje fijn en mix dit door de tomaten dip. Wrijf de gepelde knoflook tenen over de verwarmde olijfbroodjes  en serveer de tomatendip op de broodjes. Heerlijk voor als voorgerecht of gewoonweg tussendoor of bij de tapas.


Auberginetorentjes met mozzarella


- 1 aubergine in dunne plakken gesneden
- zonnebloemolie
- zout
- 1 of 2 bol(len) mozzarella
- zongedroogde tomaatjes in olie


Verwarm de zonnebloemolie in een hete koekenpan en leg hier een aantal plakjes aubergines. Bestrooi deze met zout en bak ze op licht tot middelmatig vuur op. Keer ze zo nu en dan om en voeg wat extra zonnebloemolie toe als ze droog blijven. Dit moet waarschijnlijk regelmatig omdat de aubergine deze snel opneemt. Zodra ze licht bruin zijn leg je ze op een bord met keukenpapier zodat de olie wat wordt weggenomen. Herhaal dit totdat je alle aubergineplakjes gebruikt hebt. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze op een aubergineschijf met daarop een zongedroogd tomaatje en sluit hem af met nog een aubergineschijf. Doe dit bij alle resterende aubergines en eet smakelijk!


Lieve groet, 


Asha

No comments:

Post a Comment